
قبولی در آزمون نظام مهندسی مستلزم مطالعه مباحث و تسلط بر استفاده از ضوابط آنها میباشد، لذا گروه آموزشی آزمون تاپ برای رفاه و آگاهی داوطلبان گرامی آزمون ورود به حرفه مهندسان، نکات ضروری مورد نیاز قبل و حین برگزاری آزمون را در اختیار شما قرار میدهد. امیدواریم که مفید واقع گردد.
نکاتی که باید قبل از شرکت در آزمون نظام مهندسی بدانید:
آزمونهای ورود به حرفه مهندسان، كاردانهای فنی ساختمان و تعيين صلاحيت حرفهای معماران تجربی به منظور اخذ پروانه اشتغال به كار هر ساله در دو نوبت به طور همزمان در سراسر كشور برگزار میشود.
آزمون تمامی رشتهها به استثناء رشته معماری طراحی به صورت 60 سوال تستی و چهار گزینهای میباشد. رشته معماری طراحی به صورت ترسیمی است.
آزمون تمامی رشتهها به صورت كتاب باز میباشد و بردن کتاب و جزوات سر جلسه بلامانع است.
حدنصاب قبولی در آزمونهای ورود به حرفه مهندسان و كاردانهای فنی ساختمان در تمامی رشتهها و صلاحيتهای آن 50% میباشد. لذا نیاز به پاسخگویی به کل سوالات نیست و پاسخ صحیح به نیمی از سوالات کافی است.
اما حدنصاب قبولی در آزمونهای ورود به حرفه مهندسان در رشته عمران صلاحيتهای «طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان» و «ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی» 60% میباشد. همچنین حدنصاب قبولی در آزمون تعيين صلاحيت حرفهای معماران تجربی برای پایه سه 50% ، پایه دو 55% و پایه یك 60% میباشد.
اعتماد به نفس داشته باشید و در جلسهی امتحان روی دانستههای خود متمرکز شوید و به حواشی موجود در اطرافتان اصلا توجه نکنید.
وقت آزمون را با تعداد سوالات هماهنگ نمایید. زمان پاسخ گویی به سوالات برای آزمون طراحی، نظارت و اجرا کلیه رشتهها ۱۵۰ دقیقه و برای آزمون محاسبات (در عمران) ۲۱۰ دقیقه است.
توصیه میشود که ابتدا نگاهی کلی به دفترچه انداخته و به سوالات ساده پاسخ دهید و به این ترتیب زمان آزمون را مدیریت نمایید. سپس از اول مجدد به بررسی سوالات وقتگیر بپردازید. برخی طراحان تست مخصوصا سوالات ساده را آخر مجموعه سوالات قرار میدهند.
در دور اول مرور دفترچه از زدن تستهای مشکوک و وقتگیر خودداری کنید. وقت خود را صرف حل سوالهای سخت نکنید و آن را رها کنید. یادتان باشد همه سوالات هم ارزش هستند.
در هر دوره از آزمون، یکی از مقررات ملی ساختمان بازنگری میشود که طراحان آنها را مد نظر قرار میدهند. لذا به انتشارات جدید دفتر مقررات ملی ساختمان توجه داشته باشید.
استفاده از ماشین حساب مهندسی مجاز است، اما همراه داشتن لپ تاپ، تبلت، ساعت هوشمند و گوشی تلفن همراه ممنوع است. استفاده از ماشین حساب را حتما تمرین کنید تا از سرعت مناسبی برای محاسبات بهرهمند شوید.
همه موارد آزمون را مطالعه نمایید و فقط روی چند درس تمرکز نکنید. توزیع سوالات و انتخاب آنها از مباحث مختلف حالت یکنواختی را ندارد و در یک دوره مشاهده شده است که بیشتر سوالات از یکی از مباحث آمده است و اگر شما آن مبحث را مطالعه نکرده باشید، میتواند در قبولی شما تاثیرگذار باشد.
بالای صفحات مهم کتاب با خط درشت موضوع آن را بنویسید. تمام نکات عددی مقررات مختلف را در ابتدای کتاب بنویسید که برای پیدا کردن آنها وقت تلف نکنید.
قبل از رفتن به جلسه آزمون لیستی از کتابها و جزواتی که میخواهید همراه با خود ببرید، آماده کنید. از بردن کتابهای مشابه خودداری کنید چون باعث سردرگمی شما میشود.
از مطالب مهمی که نیاز دارید مثل جداول، نکات عددی، سوالات منتخب و … پرینت بگیرید و همراه خود سر جلسه ببرید.
حتما با خود ماشین حساب، ساعت مچی (برای مدیریت زمان)، کاغذ سفید جهت انجام محاسبات به همراه داشته باشید.
در انتهای آزمون جواب گزینهها را داشته باشید تا بتوانید بعدا با کلید رسمی آزمون چک کنید.
در آخر جلسه برای تطبیق کد دفترچه شماره صندلی خود را جدا کنید و همراه خود بیاورید.
