آشنایی با انواع سروموتورها SERVOMOTORS

سرو موتور چیست ؟

سرو موتور  جزو انواع موتورهای الکتریکی به حساب می آید. بدلیل اینکه سرو موتور ها دارای خاصیت اینرسی (لختی) کمی هستند، قابلیت تغییر سرعت در حداقل زمان ممکن، در آنها وجود دارد. لذا این نوع از موتور های الکتریکی، بیشتر از دیگر موتور ها کاربری دارند. این دسته از موتورها توسط یک سیستم کنترل فیدبک، موقعیت دستگاه و نیز قدرت و سرعت آن را تغییر می دهد. سیستم کنترل بازخورد (فیدبک) به سیستمی گفته می شود که با بررسی و مقایسه توابع کمیت های کنترل شده و مرجع و با استفاده از میزان اختلافشان جهت کنترل ، رابطه ای فرضی را بین آن ها ایجاد می کند.

چگونگی عملکرد سروو موتور

اصول رفتار و عملکرد سرو موتور (servomotor) ، به سیگنال های دریافتی که از طریق سیستم کنترلی قرارداده شده در آن، به سرو موتور اعمال می گردد، بستگی دارد. سرو موتور، دارای یک محور یا شفت خروجی بوده آن را  قادر می کند به واسطه دریافت مجموعه ای از سیگنال های رمز گذاری شده، طی یک حرکت زاویه ایی، در موقعیت زاویه ایی متناسب با سیگنال ورودی قرار بگیرد. به عبارت دیگر، سروو موتور تنها زمانیکه پالس ورودی فرستاده شده به آن فعال باشد می تواند در مکان زاویه ایی منحصر به آن قرار بگیرد و در صورت عوض شدن پالس ورودی، موقعیت زاویه ایی سرو موتور هم تغییر پیدا می کند.

انواع سروو موتورها

سرو موتورها به دو گروه AC و DC تقسیم می شوند. در صنایع سرو موتورهای AC  مورد استفاده بیشتری دارد و به علت مزیتهایی مانند بهره وری بالا ، تعمیر و نگهداری آسان تر ، سایز کوچک تر ، قیمت مناسب، موارد استفاده بیشتری نسبت به انواع DC آن دارد. در واقع سروو موتورهای DC فقط در برخی موارد خاص و محدود کاربری دارند.

سرو موتورها در یک دسته بندی دیگر به دو گروه  معمولی و ترمزدار تقسیم می شوند.

ویژگی سرو موتور DC

خود سرو موتور های DC به چند دسته دیگر تقسیم می شوند که دارای ویژگی های مختص به خود هستند. سروو موتورهای کنترل موازی، سرو موتورهای تحریک ثابت، موتور های سری و موتور های سری چاکدار زیر گروه سرو موتور های DC به حساب می آیند.

  • سرو موتور سری

سرو موتور سری، جریان بسیاری را از شبکه برق کشیده و دارای گشتاور راه اندازی بالایی می باشد. در این دسته از موتور ها، از طریق جا به جا کردن قطب های سیم پیچ و ولتاژ میدان، می توان عملکرد سرو را برعکس کرد که این عمل، باعث کم کردن راندمان موتور می شود.

  • سروو موتور سری چاکدار

در این گروه از سرو موتورها، در حالتی که آرمیچر را بوسیله یک منبع جریان ثابت تغذیه نمود، یک میدان قابل کنترل را می توان ایجاد نمود. و از این موتور، به عنوان یک موتور با تحریک مستقل و بدون نیاز به منبع خارجی استفاده کرد.

ویژگی سروو موتور AC

این گروه از سرو موتور ها را عمدتا می توان در کاربری هایی که در آن ها سطح توان بسیار پایین است، بکار برد و یکی از دلایل کاربرد بیشتر این نوع سرو ها نسبت به نوع DC، همین وی‍ژگی می باشد. بزرگترین برتری های که سرو موتور AC نسبت به سروو موتور DC دارد، این است که این سروموتور ها، از لحاظ سیم پیچی، دارای ساختاری مستحکم تری بوده و احتیاجی به سرویس دائم ندارند، چون در آن ها جهت کموتاسیون، جاروبکی وجود ندارد، آرمیچر این نوع سرو موتور، توانایی تبادل بهتر گرما را در محیط داراست، زیرا در اطراف آن عایقی وجود ندارد، قطر آرمیچر در آن ها قابل تغییر بوده و می توان به منظور کاهش اینرسی موتور، آن را بسیار کوچک انتخاب کرد.

ساختار  داخلی سرو موتور و ویژگی فنی آن

این موتور ها از قسمت های مختلف تشکیل شده اند. اجزای اصلی آن  استاتور ، روتور و انکودر می باشد.

وظایف اصلی یک سرو موتور کنترل موقعیت ، کنترل سرعت و به دست آوردن گشتاور مورد نیاز می باشد.

کاربری سرو موتورها

سرو موتور را می توان در تمامی صنایعی که نیاز به موتور الکتریکی دارند، مورد استفاده قرار داد. از جمله کاربری های آن می توان به صنایع چاپ و نساجی ، صنایع اتومبیل سازی ، صنایع بسته بندی ، ماشین آلات CNC  طلا و چوب و فلزات ، روبات های صنعتی ، شبیه ساز خودرو ، سینمای چند بعدی ، تجهیزات پزشکی ، آسانسورها ، کنترل کننده خطوط هوایی و ماشین آلات تزریق پلاستیک و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.

برندهای سرو موتور در بازار :

برندهای زیادی از سرو موتور در بازار وجود دارند. از جمله انواع سرو موتور با کیفیت، می توان به سروو موتور DELTA ، سرو موتور  SIEMENSE ، LS ، MITSUBISHI ، YASKAWA ، MULLER ، و .. اشاره کرد.

فروشگاه اینترنتی آزمون تاپ با جمع آوری کلیه منابع و کتاب های مختلف در زمینه ابزار دقیق و اتوماسیون یک بانک کامل را در اختیار علاقمندان قرارداده است.

کتاب آموزش سیستم های سرو کینکو-قدیس-خلعتبری انواع سروموتورها servomotors آشنایی با انواع سروموتورها SERVOMOTORS fd4025af898bfd8d2c7cb27487184512

کتاب آموزش سیستم های سرو کینکو-قدیس-خلعتبری

نویسنده: حسین خلعتبری

 

کتاب سرو درایو xgt سری xdl-l7nh با پروتکل ethercat-برند LS-قدیس-رحمنی انواع سروموتورها servomotors آشنایی با انواع سروموتورها SERVOMOTORS a2ab6a441d2bad566345c00f13ec450d

کتاب سرو درایو xgt سری xdl-l7nh با پروتکل ethercat-برند LS-قدیس-رحمنی

نویسنده: مصطفی رحمنی

 

کتاب راهنمای استفاده سریع از سرو سری ASDA (دلتا DELTA-b2)-قدیس-رحمنی انواع سروموتورها servomotors آشنایی با انواع سروموتورها SERVOMOTORS e4f1aa39caf81cc9fffaa94bdbd64926

کتاب راهنمای استفاده سریع از سرو سری ASDA (دلتا DELTA-b2)-قدیس-رحمنی

نویسنده:  مصطفی رحمنی و حسین دهقان

 

کتاب سروو صنعتی مبانی و اصول -علیرضا سرایانی بهابادی - نشر طراح انواع سروموتورها servomotors آشنایی با انواع سروموتورها SERVOMOTORS 5b48ee952771bd6d9bf8887c7df14126

کتاب سروو صنعتی مبانی و اصول -علیرضا سرایانی بهابادی – نشر طراح

نویسنده:  علیرضا سرایانی بهابادی

 

مرجع کامل کنترل حرکت اتوماسیون:انکودرها-سروموتورها انواع سروموتورها servomotors آشنایی با انواع سروموتورها SERVOMOTORS b332b07a97b99e3d82c793b22fb1f08b

مرجع کامل کنترل حرکت اتوماسیون:انکودرها-سروموتورها

نویسنده: هندبوک هایدن هاین و زیمنس مترجم:  بهروز احمدی

 

نظر دهید

پاسخ دهید

 آزمون تاپ
Logo
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0

مشاوره رایگان

آزمون کارشناسی رسمی نزدیکه!
برای مشاوره رایگان و عضویت در بزرگترین گروه کارشناسی رسمی فرم زیر را پر کنید.