تکنولوژی DSL

مقدمه:

Image result for ‫فناوری dsl‬‎ تکنولوژی dsl تکنولوژی DSL adsl

به دنبال پیشرفت دانش و فناوری اطلاعات و ارتباطات  وگسترش شبکههای اطلاع  رسانی واینترنت با پهنای  باند وسیع ودرنتیجه ی  آن بروز وظهور نیازهای ارتباطی وخدمات مخابراتی در جوامع مختلف نیاز به ارسال اخبار، گزارش، ,پیام‌، منابع اطلاعاتی و……. هر چه بیشتر افزایش یافت. به‌طوری که قرن بیست ویکم قرن اطلاعات نامگذاری شده وفناوری اطلاعات در همه زمینهها‌ی پژوهشی‌  تحقیقاتی و حتی زندگی روزمره انسانها رخنه کرده است بنابر این با ظهور اینترنت واتصال رایانهها به یکدیگر به‌صورت یک شبکه جهانی بحث انتقال دادهها بین نقاط مختلف جهان در کمترین زمان ممکن مطرح گردید. ازآنجا که عموم کاربران خانگی وتجاری بوده واز طرفی توانایی پرداخت هزینههای سنگین توسط این گروه ازکاربران وجود نداردشرکتهای بزرگ طراح وسازنده تجهیزات رایانهای و ارتباطی جهت جذب این گروه از کاربران  همواره به دنبال راه حل های اساسی در جهت  طراحی ساخت و تأمین تجهیزات و ابزار‌های مناسب و ارزان قیمت بدون ساختهای ارتباطی قبلی(سیم مسی) بوده و هستند. لذا اینگونه شرکتها  غالیاً به دنبال روشهایی بودهاند تا بتوان با استفاده از تجهیزات وامکانات موجود و قدیمی خدمات جدید ارتباطی را فراهم ساخت.

Image result for ‫فناوری dsl‬‎ تکنولوژی dsl تکنولوژی DSL dsl technology impairments

 بنابراین با توجه به انجام و گسترش کابل کشی تلفن (وجود سیم مسی) از اوایل قرن بیستم تا به‌حال که تقریباً تمامی منازل، ادارات، سازمانها، مراکز اجتماعی دارای آن‌ هستندتحقیقات زیادی به منظور استفاده از زوج سیم کابل مسی جهت رسیدن به سرعتهای بالاتر انتقال اطلاعات صورت گرفت که نتیجه آن تحت عنوان فناوری DSL و ADSL  مطرح شد. فناوریDSL  علاوه بر دسترسی به سرعت‌‌های بالاتر (بالاتر از سرعت  32KbPS  و  56KbPS ) در سیستمهای تلفن فعلی و استفاده از  کابل‌های تلفنی معمولی، کاربران را قادر می‌سازد تا به طور همزمان در هنگام انتقال داده‌ها همزمان از ارتباطی تلفن خود استفاده نمایند.

فناوری  DSL،ADSL :          

امروزه اینترنت رفته رفته جزء لاینفکی از زندگی انسانها در این عصر می شود. بدون شک هر فردی به نقش وسیع اینترنت  و شبکههای اطلاع رسانی داده ها و اهمیت آن در تجارت الکترونیکی،آموزش الکترونیکی ، دولت الکترونیکی ، پول الکترونیکی ودیگر نیازهای روز پیخواهد برد. اما در این بین نحوه اتصال وکیفیت این نوع ارتباط اهمیت ویژه ملاحظه‌ای دارد. فناوریADSL امکان ارتباط  پر سرعت کاربر را با شبکه جهانی اینترنت فراهم می‌سازد به طوری که کاربر با استفاده از خط تلفنموجود درمحل کار و یا منزل بدون اینکه خط اشتغال گردد میتواند ارتباطی پرسرعت ودایمی را با بهترین کیفیت با شبکه اینترنت و شبکههای اطلاع رسانی را داشته باشد.

آشنایی با خطوط معمولی ومشخصات آنها:

بی شک اولین سئوالی که در مورد DSL  مطرح میشود این است که چگونه از خط تلفن میتوانید به‌طور همزمان برای مکالمات تلفنی و ارتباط   برخط با اینترنت استفاده کنید؟ همانطوری که همگی میدانید سامانه ی تلفن استاندارد مبتنی بر یک زوج  سیم مسی است که مخابرات منطقه  آن‌ را در خانه کاربران برقرار میکندسیمهای مسی دارای مقدار زیادی فضا برای حمل اطلاعاتی بیش از مکالمات تلفنی هستند، استفاده از بخش بسیار کوچکی از کل عرض  باند سیم مسی جنبه تاریخی دارد. همچنین محدود شدن بسامد‌ها از طرف دیگر به سوئیچها، تلفنها و سایر تجهیزات‌ بستگی دارد که مسئولیت انتقال صوت را بر عهده دارد. اما در سامانه ی DSL مبنای کار کرد بر اساس انتقال دیجیتال اطلاعات و صوت پایه گذاری شده به همین دلیل بر محدودیتهای موجود در سامانه آنالوگ کنونی غلبه کرده است.

2-تجزیه سیگنال:

اغلب منازل وکاربران تجاری کوچک به یک خط  DSL   نامتقارن   (ADSL)    متصل میشوند ADSL  بسامدهای موجود در یک خط را بر اساس  این فرض که اغلب کاربران اینترنت اطلاعات بسیار بیشتری را نسبت به آنچه که ارسال  میکنند از اینترنت دریافت مینمایند، تقسیم میکنند. دو استاندارد تقریباً ناسازگار در مورد فناوری   ADSL  وجوددارد،  استاندارد رسمی  ANSIکه روش DMT  را برای فناوری   DSL پایهگذاری کرده که البته اغلب تجهیزات  ADSL   امروزی از این روش استفاده میکنند و استاندارد قدیمیتر یا سامانه ی      SCAP   که از ان استفاده میگردید.

در سامانه ADSL   به منظوراستفاده بهینه از پهنای باند ، برای انتقال صوت (تلفنی) تنها 4 کیلوهرتز پهنای باند  کافی است.لذا کانال آخر را برای انتقال دورنگار وتلفن (صوت) استفاده مینمایند و  256 کانال دیگر را به‌صورت 64 کانال برای ارسال اطلاعات و 128 کانال برای دریافت اطلاعات (ومابقی 64   کانال دیگر را برای اطلاعات کنترلی)  تقسیم بندی مینمایند،به‌طوری  که در بهترین صورت وضعیت (با در نظر گرفتن 192 کانال           4Khz  )  به سرعتی معادل   9mbps  (مگا بیت بر ثانیه)  میرسیم که البته حداکثر سرعت استفاده در  ADSL ها  معادل   2/3mbps   است.

برای خرید کتاب شبکه های کامیپیوتری جلد اول ویراست پنجم، اینجا کلیک کنید.

برای خرید کتاب شبکه های کامپیوتری جلد دوم – ویرایش پنجم، اینجا کلیک کنید.

نظر دهید

پاسخ دهید

 آزمون تاپ
Logo
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0

مشاوره رایگان

آزمون کارشناسی رسمی نزدیکه!
برای مشاوره رایگان و عضویت در بزرگترین گروه کارشناسی رسمی فرم زیر را پر کنید.