ایمنی در برابر حریق ناشی از الکتریسیته

سیم کشی برق :

اکثر حریق ناشی از الکتریسیته از مشکلات سیم کشی همچون پریزها و سیم کشی های کهنه و معیوب منتج می‌شوند. بسیاری از این حریق‌ها بوسیله دو شاخه‌ها و سیم‌های رابط و سیم‌های متصل به وسایل برقی ایجاد می‌گردند. در مناطق شهری سیم کشی‌های معیوب منجر به 33 درصد از حریق ناشی از الکتریسیته می‌شوند. استفاده نادرست از سیم‌های برق، کشیدن بار بیش از حد از مدارات ، شرایط نگهداری بد و ضعیف از سیم‌ها و عبور دادن سیم‌های برق از زیر مواد قابل اشتعالی مانند فرش در نواحی پر رفت و آمد اغلب منجر به حریق ناشی از الکتریسیته می‌شوند که می‌توانستند قابل پیشگیری باشند.

وسایل خانگی :

درکنار گرم نمودن خانه، وسایل خانگی بیشترین میزان انرژی الکتریسیته را مصرف می‌کنند و گاهی اوقات باعث حریق ناشی از الکتریسیته می‌شوند. اکثر وسایلی که باعث این گونه حریق‌ها می‌شوند عبارتند از: اجاق‌ها و فر‌های برقی، خشک کن‌ها ، وسایل گرمایش مرکزی ، تلویزیون‌ها ، رادیو‌ها و ضبط‌های صوت. هنگام استفاده از یک وسیله خانگی ، همواره به توصیه‌ها و راهنمایی ایمنی تولیدکننده توجه نمایید .
بسیاری از افراد علائم هشدار دهنده به ظاهر بی خطری همچون گرم شدن بیش از حد، بوی غیر عادی، اتصالی ها و جرقه‌ها را نادیده می‌گیرند . در صورت وقوع هرکدام از این علائم ، وسیله مورد نظر باید بلافاصله خاموش شده و از جریان برق جدا شود. در این هنگام با تولیدکننده تماس بگیرید تا بدانید چه اقدامی باید صورت پذیرد. با این حال ، اگر وسیله مورد نظر هم خوب کار کند ، ممکن است شما به مشکل سیم کشی برخورد نمایید و در این صورت باید با یک برقکار جهت بررسی سیم کشی خانه تان تماس بگیرید.
 
برخی از پیش هشدارها و احتیاط های ایمنی:
  1. بصورت دوره ای وسایل الکتریکی و سیم کشی خانه خودتان را بررسی کنید.
  2. تمامی سیم‌های کهنه و معیوب و آسیب دیده را تعویض کنید.
  3. از سیم های رابط به درستی و عاقلانه استفاده کنید.
  4. هرگز از سیم های رابط یا پریزها بار بیش از حد نکشید .
    مهم ترین پیش هشدار و اقدام احتیاطی، داشتن یک اعلام دودی فعال در خانه و تمرین طرح گریز از خانه با افراد خانواده خودتان می باشد.

فیوزها و قطع کننده‌های مدار:

هنگامی که یک فیوز می‌ترکد و منفجر می‌شود یا یک قطع کننده مدار فعال می‌شود، قبل از تعویض یا تنظیم مجدد آن، به دنبال یافتن این باشید که چه چیزی باعث وارد آمدن باربیش از حد به آن شده است. مشکل را حل کنید و اگر نمی‌توانید منشاء مشکل را پیدا کنید یا اینکه در مورد شرایط احساس خوبی ندارید، بلافاصله با یک برقکار تماس بگیرید.
 

پریزهای برق:

از یک برقکار بخواهید تا پریزهای کهنه و قدیمی را با پریزهای جدید و سه سیم تعویض نماید . برای به حداقل رساندن حریق‌ها و خطرات ناشی از برق ، اتصال زمینی مناسب، لازم و ضروری است. اطمینان حاصل کنید که دو شاخه وسیله خانگی مورد نظر با پریز برق همخوانی و مطابقت داشته باشد. هرگز پایه اتصال زمینی دوشاخه‌ای را که دارای سه پین می باشد قطع یا خم نکنید، زیرا اتصال زمینی از شما در برابر خطر برق گرفتگی که بوسیله سیم برق یا وسیله معیوب ممکن است ایجاد گردد، محافظت می‌کند.
 

علائم هشدار دهنده:

بسیاری از مشکلات الکتریکی را می‌توان پیش از اینکه باعث وقوع حریق یا صدمه شوند، شناسایی نمود. جهت ارتقاء سطح ایمنی در برابر حریق، بیاموزید که هوشیار باشید و به هر گونه عملکرد غیر عادی جریان الکتریسیته موجود در خانه تان توجه نمایید . برخی از علائم هشدار دهنده عبارتند از :
  1. ترکیدن و منفجر شدن مداوم فیوزها یا فعال شدن قطع کننده های مدار.
  2. ایجاد حس خارش یا سوزش در پوست در هنگام لمس نمودن وسیله برقی.
  3. تغییر رنگ پریزهای موجود بر روی دیوار.
  4. بوی سوختگی متصاعد شده از وسیله برقی یا سیم کشی.
  5. نورهای سوسو زننده.
درصورت برخورد با هر یک از علائم هشدار دهنده فوق یا در صورتیکه متوجه شدید وسیله‌ای بطور غیر عادی عمل می کند، جهت پیشگیری از وقوع هرگونه حادثه ای، اقدامات مقتضی را اتخاذ نمایید. در صورت نیاز، بصورت دستی جریان برق مدار را بوسیله جدا نمودن فیوز یا قطع کننده مدار، قطع کنید و مشکل بوجود آمده را مکان یابی کنید.
در صورت مردد بودن، با یک برقکار یا اداره برق تماس بگیرید تا اتصالات برقی موجود در خارج از خانه شما را بررسی کند. ایمنی در برابر حریق‌های ناشی از برق مساله ای جدی است و اتخاذ اقدامات احتیاطی حائز بیشترین اهمیت می باشد.
از جمله راه‌های حفاظت در برابر تماس غیر مستقیم، فرش (کفپوش) عایق می‌باشد، درتماس غیر مستقیم یک شخص بدنه‌ فلزی یک دستگاه را که به طور اتفاقی برق دار شده است، لمس می‌کند. در این روش با توجه به مقاومت بالای کفپوش و مقاومت پایین بدنه برقدار، جریان از مسیر زمین عبور میکند و خطری متوجه فرد نمی‌شود.

ب – از جمله راه‌های حفاظت در برابر تماس مستقیم استفاده از کلید خودکار ایمنی (residual-current circuit breaker- جریان نشتی کمتر از 30 میلی آمپر) میباشد.در تماس مستقیم، شخص به طور مستقیم یک سیم برق و یا قسمت برق‌دار یک وسیله‌ی برق را لمس می‌کند.

طبق استانداردهای تدوین شده، بدن انسان می تواند حداکثر جریان 30 میلی آمپر را در مدت زمان 200 میلی ثانیه تحمل نماید. ساختار کلید محافظ جان (RCD) طوری است که قبل از رسیدن جریان عبوری از بدن به 30 میلی آمپر در زمان کمتر از 200 میلی ثانیه جریان برق را قطع و از خطرات ناشی از برق گرفتگی جلوگیری می‌نماید؛ لذا با توجه به این نکات و پس از آزمون های مختلف، امروز در کشورهای پیشرفته استفاده از کلید محافظ جان (RCD) و نصب آن درمسیر ورودی برق هر واحد مسکونی، اداری، بیمارستان‌ها، مدارس، کودکستان‌ها، پارک‌ها و… ، به عنوان یک راه حل اصولی و الزامی مطرح می باشد.

کتاب سیستم‌های اعلام حریق حریق ناشی از الکتریسیته ایمنی در برابر حریق ناشی از الکتریسیته 2251 1ykcj3ju7qqowappjfoddv98osrbuuhiyp43gwijn7fo
200,000 تومان

کتاب سیستم‌های اعلام حریق

موجود نیست
فروشنده : آزمون تاپ
به لیست دلخواه اضافه شداز لیست دلخواه حذف شد 1
افزودن برای مقایسه
کتاب آتش، ساختمان،ایمنی (اطفای حریق) حریق ناشی از الکتریسیته ایمنی در برابر حریق ناشی از الکتریسیته 2193 1ykcj39e8asyllpopknuv3jvkf57c0yli2ceiojv4okk
200,000 تومان

کتاب آتش، ساختمان،ایمنی (اطفای حریق)

موجود نیست
فروشنده : آزمون تاپ
به لیست دلخواه اضافه شداز لیست دلخواه حذف شد 0
افزودن برای مقایسه
کتاب دستیار مهندس حریق حریق ناشی از الکتریسیته ایمنی در برابر حریق ناشی از الکتریسیته 2191 1ykcj39e8asyllpopknuv3jvkf57c0yli2ceiojv4okk
60,000 تومان

کتاب دستیار مهندس حریق

موجود نیست
فروشنده : آزمون تاپ
به لیست دلخواه اضافه شداز لیست دلخواه حذف شد 0
افزودن برای مقایسه
به لیست دلخواه اضافه شداز لیست دلخواه حذف شد 1
افزودن برای مقایسه

نظر دهید

پاسخ دهید

 آزمون تاپ
Logo
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0

مشاوره رایگان

آزمون کارشناسی رسمی نزدیکه!
برای مشاوره رایگان و عضویت در بزرگترین گروه کارشناسی رسمی فرم زیر را پر کنید.