مولد برق ـ ژنراتور Electric Generator

برق شکلی از انرژی است که از تبدیل انرژی‌های دیگر پدید می‌آید. دستگاهی که انرژی‌های دیگر را به انرژی برق تبدیل می‌کند مولد برق نام دارد.
پیل یک مولد برق است. این مولد انرژی شیمیائی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. پیل بدو صورت است. الف ـ پیل خشک ب ـ پیل‌تر از پیل‌های خشک برای به کار انداختن وسایل بازی، رادیو، چراغ قوه، ضبط صوت و غیره استفاده می‌کنند. این پیل‌ها پس از مدتی که کار کردند یا حتی مورد استفاده قرار نگرفتند برق آنها تمام و دیگر غیر قابل استفاده می‌شوند [۴۵].
● مولد برق
دستگاهی است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. این عمل با استفاده از خاصیت مغناطیسی صورت می‌گیرد.
● مولد جریان متناوب
در همه مولدها که دارای حلقه‌ها یا کلاف‌های سیمی باشند که خطوط قوای مغناطیسی را قطع نمایند یک فشار الکترو موتوری متناوب القاء می‌شود. فرق اصلی جریان متناوب که به‌نام آلترناتور معروف است با مولد دائمی در شیوه گرفتن جریان از کلاف‌های مولد است.
اگر هر یک از دو انتهای کلاف را به‌جای آنکه به یکی از قطعات کوموتاتور وصل کنیم به یک حلقه متصل نمائیم در این صورت جریان در مدار خارجی متناوب خواهد بود.
● مولد طنین Reverberationunit
دستگاهی که در یک سیستم صوتی طنین مصنوعی ایجاد می‌کند در یک مدل آن از فنرو میدان مغناطیسی استفاده می‌شود که با استفاده از آنها در امواج صوتی حالت طنین پدید می‌آورد [۱۲].
● مولد توربینی turbogenerator
توربوژنراتور. توربین بخار جفت شده با مولد الکتریکی برای تولید الکتریکی. این [دستگاه] آرایش متداول نیروگاه (معمولی) است.
● مولد ردیفی Tandem generator
شتاب‌دهنده‌ای از نوع مولد الکتریسیته ساکن. این نام از آنجا گرفته شده که این مولد اصولاً از دو مولد وان دوگراف متوالی تشکیل شده است، و بنابراین قادر است به ازای پتانسیل شتابدهٔ معینی دو برابر انرژی‌ای که از یک تک ماشین به‌دست می‌آید، انرژی تولید کند. یون‌های منفی از پتانسیل [هم ارز پتانسیل] زمین شتاب می‌گیرند، سپس الکترون‌ها، به‌صورت نوارهائی در می‌آیند و ذرات مثبت به سوی پتانسیل زمین به عقب شتاب می‌گیرند [۲۰].

۱۲ ـ ترجمه دکتر محمد سعیدیان فرهنگ جامع الکترونیک ـ ج. مارکوس ـ ترجمه حسین کاظم‌زاده
۲۰ ـ فرهنگ علم ـ ئی بی اوارف ـ آلن آیزاکس ترجمه دکتر ابوالقاسم قلمسیاه، احمد بیرشک دکتر قاسم خدادادی و دکتر محمود بهزاد
۴۵ ـ تکنولوژی کارگاهی ـ محمد محمدی بوساری

برای مشاهده کتاب برآورد بار و محاسبات مولدهای برقی، اینجا کلیک کنید.

نظر دهید

پاسخ دهید

 آزمون تاپ
Logo
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0

مشاوره رایگان

آزمون کارشناسی رسمی نزدیکه!
برای مشاوره رایگان و عضویت در بزرگترین گروه کارشناسی رسمی فرم زیر را پر کنید.