
بهترین راه برای انتخاب دوربین متناسب با نیاز شما آشنایی با انواع دوربین مداربسته است. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع دوربین مداربسته براساس 4 فاکتور اصلی و بدون در نظر گرفتن برند آشنا کنیم.
برای مقایسهی راحتتر و انتخاب بهتر،انواع دوربینهای مداربسته را براساس 4 فاکتور زیر تقسیم بندی میکنیم:
- بدنه و شکل دوربین مداربسته
- تکنولوژی دوربین مداربسته
- کیفیت تصویر دوربین مداربسته
- لنز دوربین مداربسته
انواع دوربین مداربسته براساس بدنه و شکل
دوربین دام:
دوربینهای مداربسته دام به صورت گرد و دایرهایی هستند که به صورت سقفی نصب میشوند. به دلیل جنس بدنهی این نوع دوربینها که اکثرا از پلاستیک هستند بیشتر در محیطهای داخلی مورد استفاده قرار میگیرند. البته باید به این نکته توجه داشت که در بعضی از برندها جنس بدنهی دوربین از فلز است و برای محیطهای خارجی مناسب هستند.

دوربین بولت :
نوعی از دوربینهای مداربسته که ظاهری استوانه یا مکعب مستطیل دارند و اغلب جنس بدنه فلز است به همین دلیل برای فضای بیرونی مناسب است. میزان مقاومت این دوربینها در برابر رطوبت و گرد وغبار بر اساس شاخص ip میباشد که در دوربینهای بولت مختلف متفاوت است.

دوربینهای گردان ، اسپید دام یا ptz :
به دوربینهایی که قابلیت چرخش دارند دوربینهای مداربسته گردان گفتهمیشود. این دوربینها برای فضای باز با محیطی وسیع قابل استفاده میباشند و کنترل گردش دوربین نیز میتواند از راه دور توسط اپراتور صورت بگیرد و یا از طریق تنظیمات نرمافزاری و بدون نیاز به اپراتور این کار انجام میشود.

دوربین چشم ماهی یا fish eye :
این دوربین مداربسته یک دوربین 360 درجه با تصاویر پانورما است که میتواند تصاویری با کیفیت فول اچ دی 360 درجه و با زاویهدید وسیع ارائه کند. موضوع حائز اهمیت در این دوربینها ارتفاع نصب میباشد که برای هر برند و بسته به کیفیت دوربینها متفاوت است.

دوربین مداربسته مخفی یا مینیاتوری :
این نوع از دوربین مداربسته به دلیل اندازه مینیاتوری که دارند در مکان هایی که فضای کافی وجود ندارد و نیاز به نصب دوربین به صورت مخفی دارید استفاده میشود.به این نوع دوربینهای مداربسته ، دوربینهای پینهول pin hole نیز گفته میشود.

برای دریافت لیست قیمت انواع دوربین مداربسته
انواع دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی
دوربین مداربسته آنالوگ :
از دوربینهای آنالوگ میتوان به عنوان نسل اول CCTV ها نام برد که کابل خروجی تمامی دوربینها در دستگاه کنترل مرکزی (DVR) جمع میشوند و در آندستگاه عملیات کنترل ، نظارت ، ضبط و سایر پردازشها صورت میگیرد. اتصال دوربین به دستگاه از طریق کابل کواکسیال انجام میشود.دوربینهای آنالوگ در زمان گذشته طرفداران بسیاری داشت ولی با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در دروبینهای مداربسته محبوبیت خود را از دست داد ولی دوربینهای آنالوگ HD با جبران معایب دوربینهای آنالوگ قدیمی این خلا بوجود آمده را جبران کرد و باعث جلب توجه کاربران زیادی شد. یکی از مهمترین فاکتورها ، افزایش کیفیت تصاویر تا 8 مگا پیکسل میباشد. امروزه از انواع تکنولوژی HD در انواع برندهای مختلف دوربین مداربسته وجود دارد که شامل HDTVI ، AHD ، HDCVI و HDSDI میباشد.
مزایای دوربین مداربسته آنالوگ :
- قیمت پایین
- تنوع بسیار زیاد در بازار
- سادگی به هنگام نصب
معایب دوربین مداربسته آنالوگ :
- کیفیت تصویر پایین
- نویز پذیری به دلیل آنالوگ بودن سیستم
- هزینهی زیاد برای کابل کشی
- احتمال ارتباط با سیم کواکسیال با کیفیت پایین
دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP :
دوربینهای تحت شبکه را میتوان به عنوان یک دوربین و یک کامپیوتر تعریف کرد که در یک سیستم هوشمند جمع شدهاند. این دوربینها تصاویر را بر روی شبکههای کامپیوتری منتقل میکنند تا کاربر بتواند از راه دور تصاویر را مدیریت ، ضبط و پخش نماید. به محض اینکه تصاویر روی شبکه ارسال شد ، کاربر از هر کامپیوتر متصل به LAN و یا اینترنت میتواند به آنها دسترسی داشته باشد.
دوربینهای مداربسته تحت شبکه بهترین و آسانترین راه برای مشاهده ، ثبت و ضبط با بهترین و مطلوبترین کیفیت تصویری بر روی هر نوع از شبکههای کامپیوتری میباشند.تصاویر با استفاده از هر نوع مرورگر (تحت وب) بدون وابستگی به نوع سیستم عامل ، قابل دیدن و بر روی حافظههای کامپیوتر قابل ثبت و ضبط میباشند.دوربینهای تحت شبکه ، کاملاً مستقل از کامپیوتر عمل کرده و در هر جایی قابل نصب هستند.این دوربینها امکان مشاهده و ضبط تصاویر ازهرجایی در دنیا برای کاربر بوجود میآورند.
مزایای دوربین مداربسته IP :
- انتقال برق و تصویر تنها با یک کابل
- انتقال تصویر با پروتکلهای امنیتی بالا انجام میشود
- کیفیت بالای تصاویر
- امکان ارسال همزمان تصویر و صدا در بستر شبکه
معایب دوربین مداربسته IP :
- قیمت بالا
- محدودیت استفاده از پهنای باند
انواع دوربین مداربسته بر اساس کیفیت
کیفیت تصویر دوربین مداربسته به این معناست که تصاویری که به وسیله ی دوربین ارائه و ذخیره سازی انجام شده ، به چه میزانی واضح و مشخص است که این میزان با مقیاسی به عنوان پیکسل سنجیده میشود که هرچه مقیاس پیکسل بالا باشد کیفیت تصویر و یا رزولوشن آن تصویر بالاتر خواهد بود. رزولوشنهای تصویر دوربینهای مداربسته به صورت زیر است :
- 1 مگا پیکسل: 1280*720 HDI
- 2 مگا پیکسل: 1920*1080 FULL HDI
- 3 مگا پیکسل: 2048*1536
- 4 مگا پیکسل: 2560*1440
- 5 مگا پیکسل: 2536*1920
- 8 مگا پیکسل: 3840*2160 4K
انواع دوربین مداربسته بر اساس نوع لنز
نوع ساختار کانونی لنزها میتواند بسیار متفاوت باشد . در دوربینهای مداربسته فاصله کانونی در لنز مبنای تفاوت قرار داده میشود و به صورت زیر هستند :
لنز ثابت یا FIX :
فاصلهی کانونی در این لنزها ثابت بوده ،در نتیجه زاویه دید در دوربین مداربسته ثابت است و نمیتوان آن را تغییر داد به همین دلیل دوربینهای دارای این لنز قیمت پایینتری دارند.
تنظیم دستی یا VARI-FOCAL :
در این نوع دوربینها فاصله کانونی را میتوان تغییر داد.از کاربردهای دوربین مداربسته با لنز وریفوکال امکان زوم برای ارائه تصویر واضحتر با جزئیاتی مثل پلاکخودرو ، چهره و همچنین ثبت تصاویر از منطقه وسیع است.
لنز تنظیم خودکار ، موتوردار یا MOTORIZE :
شباهت زیادی به لنزهای وریفوکال دارند و تنها تفاوت آنها موتوردار بودن آنهاست در این نوع لنزها برای تنظیم نیاز به دسترسی به دوربین مداربسته نیست و از راه دور نیز میتوانید لنز دوربین را تنظیم کنید.
